Over Bedford Garage

De Bedford Garage

Bedford Garage in Smilde is eigendom van Rolf Stellingwerf. Na het afronden van zijn opleiding autotechniek en werktuigbouwkunde startte Rolf in de jaren negentig met het repareren en restaureren van Bedford-bussen. Zijn eerste kennismaking met een Bedford was bij het zien van de populaire televisieserie The A-team. Zijn passie voor Bedford groeide snel en Rolf sloot zich aan bij de Nederlandse Bedford Belangen Club.

Rolf Stellingwerf

De enige echte Bedford-garage

Aanvankelijk startte Rolf met zijn Bedford-garage op het erf van zijn ouderlijke boerderij. Verdere professionalisering en uitbreiding van opdrachten betekende dat hij op zoek moest naar een grotere locatie. In april 2009 vestigde Rolf zich op het industrieterrein in Smilde. Dankzij de bouw van een grote hal beschikt hij nu over een ruime werkplaats voorzien van moderne apparatuur, en een uitgebreid magazijn met nieuwe en gebruikte Bedford-onderdelen. De overstap naar het industrieterrein in Smilde resulteerde in een toenemende verkoop van Bedford-auto’s en -onderdelen. Bedford Garage is de enige echte Bedford-garage in Nederland. Ook in het buitenland (Engeland, Duitsland, België en Frankrijk) staat Bedford Garage bekend als een betrouwbare en professionele Bedford-garage.

Het merk Bedford

De geschiedenis van Bedford gaat terug naar 1857, als de Schotse ingenieur Wilson met zijn bedrijf ‘Alexander Wilson & co.’ stoommachines voor schepen bouwt. Eind 19e eeuw verlaat Wilson het bedrijf en de naam verandert in ‘Vauxhall Iron Works Company ltd’. Het bedrijf experimenteert met benzinemotoren en in 1903 verschijnt de eerste auto onder de naam Vauxhall. In 1925 neemt het Amerikaanse bedrijf ‘General Motors (GM)’ het bedrijf over. GM importeert Chevrolet trucks naar Engeland, maar hoge invoeraccijnzen doen GM besluiten de productie in Engeland te doen. Door de wereldwijde recessie in de jaren 30 besluit GM een Engelse truck te fabriceren: Bedford. In 1937 bereikt Bedford een verkoop van 30.000 trucks en minibussen. Tijdens WO II produceert Bedford veel vrachtwagens voor het Britse leger. Na de oorlog worden deze vrachtwagens omgebouwd tot noodbussen voor openbaar vervoer. De productie van diverse Bedford-types komt weer op gang evenals de productie van nieuwe Bedford-types. Maar door een nieuwe recessie eind jaren 70 en de toenemende import uit het Oosten besluit GM fabrieken te sluiten. De nieuwe fabriek in Dunstable wordt verkocht aan AWD, die dan de levering aan Het Britse Ministerie van Defensie doet. Als het Ministerie overstapt op een andere leverancier, valt definitief het doek voor Bedford. In 1986 sluit na 55 jaar de laatste Bedford-fabriek.

De Bedfordgarage heeft eigen transport

Bedford Garage beschikt over een Ford Ranger met fifthwheeltrailer, geschikt voor nationaal en internationaal transport. De 8.5 m fifthwheeltrailer kan tot 3500 kilo vervoeren. Heeft u een Bedford die u wilt verkopen, repareren of restaureren? We kunnen uw Bedford ophalen en terugbrengen. Bedford Garage draagt zorg voor een veilig en betrouwbaar vervoer van uw Bedford, camper of oldtimer.

 

Kostenindicatie: € 1,- per kilometer (inclusief btw).

Neem contact op voor de mogelijkheden.